That Guy With The Glasses.pl -Doug walker czyli Nostalgia Critic, Chester A. Bum i inni - strona główna

Inne filmiki

O recenzjach Gaido (nie mylić ze Stachurskym, pomimo rzekomego podobieństwa)

Re: Inne filmiki

Postprzez Gaido » N mar 25, 2012 5:50 pm

ichabod napisał(a):czemuś o tej niejednoznacznej historii Jokera nie powiedział ani słowa?

Właśnie o niej mówiłem przez większość filmiku xD Chodzi właśnie o transformację Jokera o tym, że "jeśli mam mieć jakąś przeszłość, to wolę mieć możliwość wyboru" i jedne rzecz pamięta tak, a niektóre inaczej przez co geneza jest prawdziwa, moze być prawdziwa, jej elementy mogą być prawdziwe, albo może być w 100% fałszywa :)
Gaido
Recenzent
Recenzent

Postprzez ichabod » N mar 25, 2012 5:57 pm

Chodzi właśnie o transformację Jokera o tym, że "jeśli mam mieć jakąś przeszłość, to wolę mieć możliwość wyboru" i jedne rzecz pamięta tak, a niektóre inaczej przez co geneza jest prawdziwa prawdziwa, moze być prawdziwa, jej elementy mogą być prawdziwe, albo może być w 100% fałszywa

No do tego odniosłeś się pokazując jeden kadr przez parę sekund, potem jest random Nolan reference, potem gadanie o kredowym papierze, avatarach ludzi w internecie i ostatecznie nic o samej historii i jej wpływie na zmianę myślenia o Jokerze, nic o stronie graficznej (a w końcu to graphic novel, nie?), nic o autorze (nie byle kim, jeśli nawet taki laik jak ja wie, kim Alan Moore jest i jakie ma zasługi), ogólnie mocno powierzchownie potraktowałeś ten komiks ;)
Obrazek
ichabod
Recenzent
Recenzent

Postprzez Gaido » N mar 25, 2012 6:08 pm

Cieszę się, że streściłeś wszystkim filmik który mogą sami zobaczyć ;) Ten filmik (jak większość moich tworów) nie jest recenzją. Moim celem w tym przypadku było zachęcenie do przeczytania tego komiksu i opowiedzenia kilku ciekawych rzeczy. Udało mi się to wszystko zmieścić w 3 minutach materiału, wystarczy więc w zupełności :)
Gaido
Recenzent
Recenzent

Postprzez UncleMroowa » N mar 25, 2012 6:18 pm

Szkoda, że nie pokusiłeś się o pełnoprawną recenzję. Killing Joke to jeden z moich ulubionych komiksów z Batsy'm :) Zastanawiałem się nad kupieniem polskiej edycji HC (Mam już amerykańską, wiec nieszczególnie się palę do tego). Czy Komiks zawiera dodatkową historię "An Innocent Guy", tę z Batman Black&White?

I yeah, wspominając już o Nolanie, zapomniałeś dodać, że Zabójczy Żart to ulubiony komiks Tima Burtona ;)
Obrazek
YouTube
| Twitter | Facebook | FormSpring | DevianART

"TV says, donuts are high in fat kazoo,
Found a hobo in my room.
It's princess Leia, the yodel of life.
Give me my sweter
or I play the guitar.
UncleMroowa
Recenzent
Recenzent

Postprzez ichabod » N mar 25, 2012 6:22 pm

Moim celem w tym przypadku było zachęcenie do przeczytania tego komiksu i opowiedzenia kilku ciekawych rzeczy. Udało mi się to wszystko zmieścić w 3 minutach materiału, wystarczy więc w zupełności

E tam wystarczy, ja mam osobiście niedosyt :D
Obrazek
ichabod
Recenzent
Recenzent

Postprzez Gaido » N mar 25, 2012 6:28 pm

UncleMroowa napisał(a):Czy Komiks zawiera dodatkową historię "An Innocent Guy", tę z Batman Black&White?

Tak! To właściwie kopiuj-wklej z wersji "Delux" wydanej przez DC Comics w 2008 :) Więc masz tak samo innocent guya jak i wstęp Tima Sale'a i komentarz Bollanda włacznie z 10 dodatkowymi szkicami/ilustracjami. Więc tak samo mamy paletę kolorów z tamtej wersji (nie ma tak przejaskrawionych kolorów jak w oryginale z '88).

UncleMroowa napisał(a):I yeah, wspominając już o Nolanie, zapomniałeś dodać, że Zabójczy Żart to ulubiony komiks Tima Burtona

Wiesz, było to napisane na okładce, więc myślałem, że jest to tak urocze, że nie sposób o tym nie wspomnieć... ale nie wspomniałem xD
Gaido
Recenzent
Recenzent

Postprzez mietczynski » N mar 25, 2012 7:38 pm

Ja bym chciał mieć taki radiowy głos ;p

A sam filmik to widać, że nie jest to żadna wielka produkcja (bo nie miała być), tylko taka szybka wrzutka na youtube, która ma na celu polecić komiks. Mi się podoba i gdybym czytał komiksy to zapewne bym się skusił ; )
Pointed stick? Oh, oh, oh. We want to learn how to defend ourselves against pointed sticks, do we? Getting all high and mighty, eh? Fresh fruit not good enough for you eh?
mietczynski
Recenzent
Recenzent

Postprzez Gaido » N mar 25, 2012 9:20 pm

Głos na szczęście jest narzędziem nad którym można popracować i poprawić :p Co prawda nie wszystko można zmienić, ale trochę czasu i pracy i masz najseksowniejszy głos we wsi :D
Gaido
Recenzent
Recenzent

Postprzez ichabod » N mar 25, 2012 9:39 pm

Odpowiednią barwę, tembr czy jak to tam fachowo się nazywa też można wyćwiczyć? :P Bo wydaje mi się, że mógłbyś nawet seplenić albo się jąkać, a Twój głos i tak brzmiałby dobrze :mrgreen:
Obrazek
ichabod
Recenzent
Recenzent

Postprzez Gaido » N mar 25, 2012 10:23 pm

Komplementy na temat mojego głosu działają na mnie niesamowicie mocno, dzięki :D Ale serio, jeśli oglądniecie któryś z moich starszych filmików to zauważycie, że nie zawsze było tak jak teraz (teraz i tak nie brzmię tak jakbym chciał brzmieć) i dużo z tego to po prostu kupa pracy nad sobą. Tym bardziej, że bardzo duży wpływ na nas ma środowisko w którym zyjemy (chociażby coś takiego prozaicznego jak oddychanie ustami), co bardzo niekorzystnie wpływa na nasz głos. Jeśli więc krytycznie spojrzycie na siebie i pomyślicie o tym co chcielibyście zmienić, poprawić - da się...

...

a czasem nie xD
Gaido
Recenzent
Recenzent

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gaido